2005 aasta üritused

Ülevaade 2005. aastal Eesti Land Rover’i Klubi ja teistest Land Rover’iga seotud üritustest.
19.- 20.veebruaril  2005 toimus aasta esimene klubi üritus “Talveretk 2005”, mis leidis aset seekord Võru-ja Petserimaa maastikul ja teedel . Sisse põigati ka Vene Föderatsiooni territooriumile.
Kohalike hulgas tekitati elevust kogunemiskohaga, mis oli Võru Bussijaam.Kohale tuli 11 autot, Kuigi ilm oli külm tuli kohale 11 autot, neist üks oli staabiauto Volvo 6×6.
.
Retk sai alguse Piusa koobastiku juures, kus tehti põgus peatus. Edasi suunduti kohe sügava lumekatte all olevatele metsateedele, mis viisid piki raudteed Piiroja juurde, et sõita läbi ülikõrge raudteetammi rajatud tunneli. Edasi oli väikese, kuid salakavala ojakese ületus kus autodel kulus päris palju aega. Ka järgnev tõus oli osadel üsna vaevaline. Edasi liiguti mööda piiri äärseid teid ja radu Rääpsova peale, kus peeti kosutav lõunapaus. Sealt suunduti läbi lumise Kundruse Värska maanteele, et läbida kaks maanteelõiku ,mis asuvad Vene Föderatsiooni territooriumil. Läbi Lutepää ja Verhulitsa jõuti pimeduse katte all Värskasse, kus ootas meid majutus ja õhtusöök Värska külalistemajas. Kuid enne majutuskohta sisse seadmist tuli päästa üks maja kõrval olevasse kanalisatsioonikaevu kukkunud retkeliste Discovery.

Järgmist päeva alustasime käredas pakases ja vähendatud koosseisus. Suund võeti Vene piiril oleva Podmotsa Küla peale, et uudistada sealset kalmistut ja Tsassonit ning üle lahe pistvat Kulje kirikut. Läbi lumiste metsade võeti suund teise Vene piiriloleva küla, Podvitsa peale. Taas tagasi Värska peale ning Kohtuti ootamatult suusatajatega kellede trass meiega vastassuunas ühtis. Edasi suundusime kohe inimestest hüljatud piirkonda Värska ja Orava vahel. See oli ka ainus kant, kus sai nautida tõelist mudast off-roadi. Lõuna paus tehti Kõver Järve ääres ning edasi viis pikk ja väsitav tee kõiki tagasi kodupoole.

Põnevast sündmusest leiate ülevaate meie fotogaleriist.
http://www.landrover.ee/est/galerii/2005/talveretk05/talveretk05.htm
30. aprillil 2005 tähistati pidulikult Land Rover’i 57. ja Eesti Land Rover’i Klubi 7. sünnipäeva.
Laupäeva hommikul kell 11:00 koguneti Akadeemia teel Vilojett’i parklas. Sees toimus pidulik vastuvõtt ning Range Rover Sport’i Eesti esmaesitlus. Kohal oli aukartust äratavalt suur hulk Land Rover’eid ja nende sõpru. Pidulikul kogunemisel osales ca 20 maailmakuulsa margi esindajat ja üsna mitu teist marki maasturit.

Keskpäeval siirduti mööda Paldiski maanteed Keila poole, et teha väikene peatus kolonni kogumiseks Statoli läheduses. Järgmine pikem peatus oli Pakri Poolsaare oleva maastikukaitseala alguses. Olles nautinud sealt avanevat vaadet merele suunduti mööda külateid ja metsaradu poolsaare tipu lähedale, kus ootas meid külluslik söömaaeg koos grillliha ja sünnipäeva tordiga. Kohapeal oli võimalus teha proovisõite uute Land Rover’itega ning osaleda muudes ettevõtmistes. Seejärel suunduti väiksema ja off-road suutlikuma seltskonnaga,mööda pehmet turbast metsateed Klooga polügonile, kus oli võimalik end korralikult välja elada. Ei möödunud ka seekordne üritusilma tõsisema maastikul müttamiseta ja tehnilist laadi tagasilöökideta. Nii mõnigi auto tuli tagasi veidi räsituna.

Ülevaate toimunust saab fotode kudu.
http://www.landrover.ee/est/galerii/2005/synnipaev05/synnipaev05.htm

13. – 14.augustil 2005 Toimus suvine klubi suurüritus “Suveretk 2005”.
Seekordne üritus keskendus Pärnumaa vaatamisväärsustele ja  Lavassaare Muuseumraudteele.
Esimesel päeval koguneti Tallinnast 99-ndal km-l Sissesõidu teel Pärnu-Jaagupisse.
Kohale tuli 6 Land Roverit.
Liiguti  marssruudil Pärnu-Jaagupi -> Lavassaare Raudteemuuseum .
Seal tutvuti muuseumi väljapaneku ja raudtee veeremiga.
Edasi viis tee  väikesele ringsõidule maastikul  kus pandi autode ja juhtide oskused ning võimed proovile. Õhtuks  jõuti majutuskohta Veski Villas Toris, kus sai keha kinnitada ning seltskondlikult aega veeta.

Teisel päeval veedeti mõnusalt aega looduses ilma Land Rover’iteta.

Pilte üritusest näeb:
http://www.landrover.ee/est/galerii/2005/suveretk05/tiiu/suvi05.htm  

1.oktoobril 2005 toimus  tradistsiooniline üritus “Sügispäev Land Rover’iga”.
Seekordse ürituse formaat ja korraldus olid eelnevatest kõvasti erinevad
Eesti Land Roveri’i Klubi, Inchcape Motors Estonia OÜ ja NAVIGATSIOONITEHNIKA.EE olid üheskoos ettevalmistanud Paldiski ja Klooga ümbruses viie etapilise  joonorienteerumise raja koos lisakatsetega. Kuid enne, kui sõidu-ja kaardilugemise oskused proovile pandi, jagas Oliver Sults ja Kristjan Vaarmann koolitusüritusel off-road tarkusi. .

Päikselisel sügispäeval oli Niitvälja golfirajale kohale tulnud suur hulk kõiksuguseid Land Rover’eid.  Lustimist jagus Freelanderitest Defenderiteni. Üritust juhtis ja lasi autosid rajale Urmas Tölp.Ürituse lõpus said parimad endale meened ning kõigile pakuti ka kehakinnitust. Peale ametliku Ürituse lõppu toimus Defenderitele ka väike afterparty.

Täpsemalt uuri piltidelt!
http://www.landrover.ee/est/galerii/2001/sygis01/sygis01.htm