1999 aasta üritused

Ülevaade 1999 aastal Eesti Land Rover’i Klubi ja teistest Land Rover’iga seotud üritustest.   
 
17. aprillil 1999 külastas ELRK president Kristjan Vaarmann Riia autonäitust, kus sai tutvutud ka Land Rover’i väljapanekuga.
Freelander’i ja Range Rover’i kõrval äratas külastajaid enim uudishimu Land Rover’i suurim mudel – Defender 130, auto millist Eestis polnud toona veel ühtegi eksemplari.

Autoga saab lähemat tutvust teha näitusel tehtud fotode kaudu.
http://www.landrover.ee/est/galerii/1999/riia99/riia99.htm             
           
1. mail 1999 toimunud  maasturite jõukatsumisele “Saku Safaril ‘99” tunti juba aktiivselt huvi klubi tegevuse ning liikmeks saamise võimaluste vastu.  Taas oli üles rivistatud esinduslik väljapanek erinevatest Land Rover’itest.
Seekordsel mõõduvõtmisel osales vaid üks Range Rover ja seegi paraku mitte ELRK egiidi all.

Küll jäädvustati fotodele huvitavamaid hetki kohal olnud Land Rover’itega. http://www.landrover.ee/est/galerii/1999/safari99/safari99.htm      
 

12. juunil 1999 leidis aset sündmus ametliku nimega "Pealinna üleviimine Pärnusse". Ürituse raames toimus ratturite kolonni sõit Tallinna Linnvalitsuse eest Vabaduse väljakult Pärnusse. Kolonni eskortimiseks paluti abi Eesti Land Rover’i Klubilt. Peale otsmist ja läbirääkimisi leiti sündmuseks sobiv auto- lahtine Land Rover S-III. Auto ehiti Tallinna lippudega ja kasti paigutati viieliikmeline orkester, et hoida üleval ratturite meelolu ja muuta üritust pidulikumaks.

Meie pildigaleriis on jäädvustatud ettevalmistused Tallinnas Vabaduse väljakul.
http://www.landrover.ee/est/galerii/1999/parnusse99/parnusse99.htm
           
          
25.septembril 1999 toimus esimene ametlik Klubi üritus. Üritus kandis nime "Sügispäev Land Rover’iga". Toimus see Saku-Männiku Polügonil, mille Üksik-Vahipataljon meile lahkelt tasuta kasutada andis. Üritus oli avatud kõigile huvilistele ja seda täiesti tasuta. Sügispäeva raames toimusid viktoriin Land Rover’i ajaloost ning osavussõit AS ASC auhindadele. Lisaks esitles AS ASC uut Discovery Series-II mudelit, ning Freelanderi ja Defender maastureid. Üritusel esines Mihkel Rohtla Piirivalveametist tutvustades Land Rover’i saamislugu ja kasutamisvõimalusi piirivalve töös. Haigestunud Hannes Walteri asemel esines kõnega Land Rover’i ajaloost ELRK president Kristjan Vaarmann. Ürituse lõpus said kõik soovijad proovida ASC poolt kohale toodud sõidukeid ja automanikud enda autod polügonil proovile panna..

Kahjuks jäi nii osavõtjate, kui külastajate koguarv oodatust oluliselt väiksemaks.

Parima ülevaate üritusest annab meie pildigalerii.
http://www.landrover.ee/est/galerii/1999/sygispaev99/sygispaev99.htm
            

4.detsembril 1999 toimus AS Favora eestvõtmisel Land Rover’i ametlik esitlus Lõuna-Eestis. Ürituse õnnestumiseks paluti abi ka Eesti Land Rover’i Klubilt. Klubi esindajatena olid kohal Kristjan Vaarmann ja Kalev Rannat koos oma S-IIA’ga. Klubi pani kohapeal välja lühitutvustuse enda tegevusest ning eesmärkidest ning Land Rover’i ajaloost.

Ettevõtmine oli küll vähese külastajate arvuga, kuid see eest meeleolukas. Adrenaliini kogust veres aitas tõsta korralik proovisõidurada, kus sai proovile panna nii oma sõiduki ,kui testida AS ASC ka AS Favora koostöös proovimiseks kohale toodud land Rover’eid.

Ülevaate üritusel toimunust leiate pildigaleriis välja pandud fotodelt.
http://www.landrover.ee/est/galerii/1999/tartu99/tartu99.htm