2002 aasta üritused

Ülevaade 2002. aastal Eesti Land Rover’i Klubi ja teistest Land Rover’iga seotud üritustest.

2.- 3. veebruarini 2002 toimus selleaastane esimene klubiüritus “Talveretk 2002”. mis leidis aset Harju- ja Läänemaa teedel.
Koguneti Keilas Statoili tanklas. Nigelast ilmast hoolimata tuli kohale 8 Land Rover’it. Juba üsna retke alguses Vasalemmas lõpetas töötamise Kristjan Vaarmanni värskelt remondist tulnud auto termostaat. Keevast mootorist vea otsimine võttis aega.
Ka edasine trass ei kulgenud just planeeritult. Padise ümbruses lõpetas töötamise Härmo Väjaste Rover’i mootor. Ühendatud jõududega jõudsime Siiski Hatu mõisani. Sai pilk heidetud ka Läänemaa Suursoole ja Nõva kitsealale koos järvedega.. Plaanitult jõudsime Roostasse, kus ootas meid mõnusalt kuum saun , kõva õhtusöök ja meeldivad majakesed ööbimiseks.

Järgmist päeva alustasime 5-e Land Rover’iga. Dirhami, Tusari ja Nõva ümbrus pakkus nii mõndagi põnevat. Keibu ja Allikpea teedel oli kõvasti turnimist, et looduse poolt loodud tõketest üle ja ümber saada. Retk lõppes Vihterpalu mõisa juures.

Põnevast sündmusest leiate ülevaate meie fotogaleriist.
http://www.landrover.ee/est/galerii/2002/talveretk02/taleretk02.htm

27. aprillil 2002 tähistati Land Rover’i 54. ja Eesti Land Rover’i Klubi 4. sünnipäeva.
Laupäeva hommikul kell 10:00 kogunes Tihniku tänavale metsaveere platsile aukartust äratavalt suur hulk Land Rover’eid. Pidulikul rivistusel osales 15 maailmakuulsa margi esindajat.

Keskpäeval  siirdus tosinast autost koosnev kolonn läbi linna edasi Maardu poole, et teha väikene tiir pealinna läheduses. Tegime tutvust Maardu ümbruse aedlinnadega, sealhulgas kurikuulsa Ülgase külaga. Vaatlesime Maardu fosforiidi karjääre ja Rebala karstiala.
Karjääride vahel oli võimalus paremini varustatud autodel ka oma võimeid näidata, ronides läbi sügava veetakistuse.

Tegime tiiru lähedal asuva pankranniku nõlva all ning suundusime läbi Jõelähtme, Koogi ning Jägala-Joa Kaberneeme poolsaarele. Nautisime kaunist linnalähedast loodust ja pidasime pikniku. Kahjuks ei möödunud üritus ka ilma tõsisema offroadita ja tehnilist laadi tagasilöökideta.

Ülevaate toimunust saab fotode kudu.
http://www.landrover.ee/est/galerii/2002/synnipaev02/synnipaev02.htm

6. -7. juulini 2002 toimus traditsiooniline suveüritus. “Suveretk 2002”, mis seekord kandis lisapealkirja:  “Pariisist Londoni”.

Esmalt suundusimegi stardipaika, Rakvere külje all olevasse Pariisi. Sealt sai võetud suund läbi kesk-eesti kulgevale retkele Londoni. Mööda kauneid metsateid ja kunagisi taluteid liikudes jõudsime esmalt Imju mõisa juure. Edasi liikusime Viru-Jaagupi ja Kadila vahelt Lebavere raketibaasiga tutvuma. Läbi Triigi viis tee meid Rakke tagant läbi Vaimastvere poole. Vägari ja Saduküla kaudu jõudsime päeva lõpuks Jõgevale. Seal ootas meid kohalikus pubis õhtusöök. Ööbimiskoht oli broneeritud Jõgeva asulas asuvasse “Hämariku” külalistemajja. Tänud kohalikele meeldiva öömaja ja kenasti korraldatud hommikueine eest!

Järgmise päeva hommikul liitus meiega veel üks Land Rover 90 ja nii jätkas kolonn teekonda Jõgevalt Kassivere poole. Sortsi ja Tabivere vahelt jõudsime Laeva kanti Emajõe kaldale. Ilmatsalu ja Ulika kaudu viis meie tee edasi Puhja, kus kohtusime kohaliku tuletõrje komandoga. Nende käsutuses on 1968 aasta Seeria IIA tuletõrjeauto, mis on igapäevaselt lahingteenistuses. Olles uudistanud lähemalt ka Depoo igapäevast elu ja muud tehnikat suundusime edasi läbi Väike-Rakke Meleski poole. Siit polnud enam pikk maa Londoni nimelise kohani. Võsastunud London tervitas meid suurte parmude ja pika rohuga. Lühike pilk Põltsamaa jõekäärule ja tõdemus, et oleme ka Londoni ära näinud, tõi meid peale lühikest võitlust segavate sitikatega tagasi tsivilisatsiooni.

Parima ülevaate üritusest saate fotode abil
http://www.landrover.ee/est/galerii/2002/suveretk02/suveretk02.htm

12.oktoobril 2002 toimus traditsiooniline üritus “Sügispäev Land Rover’iga” Kandes seekord aastanumbrit “2002”. Kohaks oli Raplamaal Loodna Vald.

Ebatraditsiooniline oli aga see, et seekordne sügispäev kujutas endast orienteerumismängu. Valla territooriumile oli peidetud 21 kontrollpunkti, milledest 20 olid kohustuslikud.

Lisaks Land Rover’itele said traditsiooniliselt osaleda ka  kõik klubi sõbrad muudel automarkidel. Osalejad olid jagatud kahte klassi Land Rover’id ja muud maasturid.
Osavõtuks registreerus 10 meeskonda, kelledest vaid 3 olid Land Rover’id. Seega toimus põhiline oskuste proovile panek Muude Maasturite klassis.

Klass Land Rover
I koht – GNUUANTILOOP
II koht -KUUKULGUR
III koht BLACK DRAGON

Klass Muud Maasturid
I koht – Monroe
II koht – Libekala
III koht – Kerma team
Lisaks osalesid: Saniper, Rehviekspert, Buss, Lincona

Üritus lõppes autasustamise ning ühise kuuma tee ja puljongi joomisega.

Ülevaate toimunust saab fotode kaudu.
http://www.landrover.ee/est/galerii/2002/synnipaev02/synnipaev02.htm