2003 aasta üritused

Ülevaade 2003. aastal Eesti Land Rover’i Klubi ja teistest Land Rover’iga seotud üritustest.

1.- 2. veebruarini 2003 leidis aset aasta esimene klubi üritus “Talveretk 2003”, mis toimus Lääne- ja Ida- Virumaamaa teedel. Koguneti Rakvere serval olevas tanklas. Külmast ilmast hoolimata tuli kohale 12 autot, olude sunnil neist 3 ei olnud Land Rover’id. Tegelik retke algus oli Rannus, kust suunduti kohe sügava lumekatte all olevatele metsateedele. Autodel kulus vaevaliselt edasi liikudes päris palju aega. Esimene pikem peatus oli Purtse linnuse juures. Sealt suunduti läbi lumise Moldova  Aa mõisa juurde kus peeti kosutav lõunapaus. Läbi Saka ja Ontika kaldapealse jõuti Toila külje alla. Edasi liiguti läbi Voka Sillmäele, et üle Udra ja Sinimägede Eesti Soojuselektrijaama külje all välja jõuda. Edasi liiguti juba pimeduses Viivikonna kaudu Toila peale tagasi, kus ootas meid majutus ja õhtusöök sanatooriumis.

Järgmist päeva alustasime käredas pakases ja vähendatud koosseisus. Tee peal liitus meiega Mairold oma Discoveryga ning läbi trööstitu Oru aleviku võeti suund Kurtna järvistu poole, et läbi Konsu jõuda Kuremäele. Usupüha tõttu ei õnnestunud kloostriga tutvuda ja seetõttu suundusime kohe inimestest hüljatud piirkonda, Soompea ja Remniku vahel. Juba hämaras liiguti Permisküla ja Gorodenka kaudu Vasknarva. Sealt tagasi tõi pikk ja väsitav tee kõiki kodupoole.

Põnevast sündmusest leiate ülevaate meie fotogaleriist.
http://www.landrover.ee/est/galerii/2003/galerii2003.htm
26. aprillil 2003 tähistati pidulikult Land Rover’i 55. ja Eesti Land Rover’i Klubi 5. sünnipäeva.
Laupäeva hommikul kell 11:00 kogunes Peterburi teel Ehitus Service parklas aukartust äratavalt suur hulk Land Rover’eid ja nende sõpru. Pidulikul kogunemisel osales 15 maailmakuulsa margi esindajat ja 3 teist marki maasturit.

Keskpäeval siirdus pikk kolonn mööda Peterburi teed Jägala Joa poole, et teha väikene tiir pealinna läheduses. Olles nautinud joa vahutavaid vetevooge ja kaunist kanjonit siirduti Kalevi Liiva kaudu edasi Valkasse, mille külje all peeti lõunapaus koos grillimise ja sünnipäeva kõnedega. Seejärel suunduti koos liitunud spetsiaalklassi Land Rover’iga Kiiu külje alla liivakarjääri, kus oli võimalik end korralikult välja elada. Mööda pehmet turbast metsateed viis rada meid Soodla lähedustesse  metsadesse.

Ei möödunud ka seekordne üritus ilma tõsisema offroadita ja tehnilist laadi tagasilöökideta. Nii mõnigi auto tuli tagasi lombaka jalaga.

Ülevaate toimunust saab fotode kaudu.
http://www.landrover.ee/est/galerii/2003/synnipaev03/synnipaev03.htm

19.-20. juuli 2003 toimus traditsiooniline suveüritus. “Suveretk 2003”. Seekordne üritus viis huvilised Lääne- ja Pärnumaale.
Eriliseks tegi ürituse asjaolu, et külalistena oli kaasas 7 autot Rootsist, esindades Rootsi Land Rover’i klubi ja Rootsi Ekspeditsiooni Ühingu inimesi.

Retk ise sai alguse Raplast, kus koguneti Bussijaama parkimisplatsil. Sealt võeti suund kitsarööpmelise raudtee tammile, et suunduda Virtsu poole. Esimene põgus peatus tehti Vigala sildade juures trassi 11. kilomeetril. Mööduti Koikse jaamahoonest ja abiehitistest ning suunduti piki praegust maanteed Pühatu jaamani kus sõit jätkus endisel raudteetammil. Pikem peatus tehti Märjamaa raudteejaamas. Edasi mööduti Peaküla jaamahoonest, et teha pikem peatus Vana-Vigala jaamas. Vaatamisväärsusteks olid seal ka veehüdrant ja veetorn. Rumba jaama lähistel tutvuti lähemalt ka silla ja koolmekohaga ning peeti jaamahoone ees lõunapaus. Seejärel mööduti Rootsi jaamast ja jõuti peale vägagi võsastunud lõiku Lihulasse, kus oli taas pikem peatus. Sealt viis tee läbi kohaliku tankla edasi Tuudi ja Karuse jaamast mööda Virtsu poole. Seal tutvuti kohalike raudteeteemaliste vaatmaisväärsustega ja liiguti edasi ööbimiskohta. Kuid ka see tee ei möödunud viperusteta. Ühe RR Calssic’u roolisüsteem kiilus kurvis kinni ja juhitamatu auto riivas kurvi välisküljel olnud puud rebides alt esiratta ning peatudes alles heinamaal. Viimne toimetati sõbraliku puksiiri abil koju tagasi.
Õnneks keegi autos olnutest viga ei saanud ning üritus võis jätkuda.
Ööbimiskohas kostitasime Rootsi külalisi šašlõki  ja saunaga.

Varahommik viis reisiseltskonna edasi Linnuse liivakarjääri, kus kõik huvilised said oma auto võimeid proovida. Olles vajaliku adrenaliinikoguse kätte saanud sõideti edasi Paatsalu kaudu Varblasse ja edasi Matsi randa, kus oli meeldiv võimalus meres sulistada. Sealt edasi Sulepi kaudu Kolga luiteid uudistama ja Kastana õigeusu kiriku juurde. Tõstamaa taguseid teid pidi viis retk seltskonna lõpppunkti poole Lius.

Parima ülevaate üritusest saate fotode abil
http://www.landrover.ee/est/galerii/2003/suveretk03/suveretk03.htm

Lisainfot vaata: Kitsrööpmelised Raudteed Eestis
http://www.hansaco.ee/raudtee/?main=1&sub=27&tlink=0