2001 aasta üritused

Ülevaade 2001. aastal Eesti Land Rover’i Klubi ja teistest Land Rover’iga seotud üritustest.

20. veebruaril 2001 õhtul olid ELRK liikmed ja Land Rover’i sõbrad kogunenud Rocca al Mare Bowlingu saali, et võtta mõõtu ka sellel spordialal. Palli veeretas 12 inimest, kuid kaasaelajaid oli veelgi rohkem.

Lõbusast sündmusest leiate ülevaate meie fotogaleriist.
http://www.landrover.ee/est/galerii/2001/keegel01/keegel01.htm
             
3.- 4. veebruarini 2001 toimus selleaastane esimene klubiüritus "Talveretk 2001".
Koguneti 3. veebruaril kell 8:45 Ülemiste Statoili tanklas. Hoolimata väga külmast ilmast kogunes 5 Land Roverit. Edasi sõideti Aegviitu, kus oli kokku lepitud järgmine kogunemiskoht. Piibe maanteel nautisime karget ja kaunist päikesetõusu.

Kell:10:30, ehk tund planeeritust hiljem startis Aegviidu tanklast 10 autot. Planeeritud I päeva marssruudiks oli: Tallinn-Aegviidu-Pala-Kõnnu-Arbavare-Viitna-Joaveski-Joandu-Käsmu. Alguses tekkis väike segadus Aegviidust väljuva õige tee leidmisel. Nauditi võrratut loodust ja tunti rõõmu sügavast lumest ning näpistavast pakasest. Ööbiti Käsmus. Õhtul toimus viktoriin ja külmunud keha soojendamiseks oli saun.

Teine päev algas plaaniväliselt ühe Range Rover’i külmunud kütusepaagi lahti sulatamisega. Selleks, et diisel taas liikuma saada oli lausa vaja leeklambi abi. Öine Käre pakane (ca -25C) oli mõjunud pärssivalt veel mitme teise auto käivitumisele. Pärast mõningast köie otsas vedamist, saime taas liikvele asuda.   Teekonda jätkas 4 autot. Marsruudiks oli: Käsmu-Tammispea-Kasispea-Turbuneeme-Viinistu-Pärispea-Loksa-Tallinn Proovisime liikuda võimalikult mööda mere äärt, et saada parim ülevaade Lahemaa ranniku talvistest võludest. Viinistus võisime imetleda Looduse poolt loodud võrratuid jäämoodustisi ning retke lõpus Pärispeal sattusime vööni ulatuvasse lumme.

Mis tegelikult toimus, uuri piltidelt!
http://www.landrover.ee/est/galerii/2001/talv01/taleretk01.htm
                   
17. veebruaril 2001 toimus traditsiooniline maastikuautode mõõduvõtmine Tallinna lauluväljakul – "Suur Maasturite Talvesõit". Korraldajaks Eesti Offroad Klubi. Võistlusel osales mitmeid Land Rover’eid, aga paraku mitte ühtegi ELRK egiidi all.

 Õnneks jäädvustati fotodele huvitavamaid hetki kohal olnud Land Rover’itest.
http://www.landrover.ee/est/galerii/2001/smts/smts.htm        
 
28. aprillil 2001 tähistati ELRK eestvedamisel Land Rover’i 53. sünnipäeva. Üritusele aitas kaasa  ka AS United Motors.

Laupäeva hommikul kogunes Paldiski maanteele ASC autokeskuse juurde, 15 Land Rover’it ja ligemale poolsada huvilist. Hoolimata tugevast vihmasajust juhatasid ürituse sisse Klubi president Kristjan Vaarmann ja United Motors’i müügi- ja turundusjuht Toomas Pärna.
Edasi suunduti Harku krossirajale, et autode võimeid proovida .Sealt jätkus sõit Türisalu raketibaasi territooriumile, kus oli üles seatud sünnipäevatelk.

Kohapeal pakuti kuuma teed ja sünnipäevatorti. Kristjan Vaarmann tutvustas lühidalt Land Rover’i ajalugu ja Klubi tegevust. United Motors tutvustas uusi Land Rover’eid. Üritus lõppes paraku ootamatult ja ettearvamatult. Selgus, et pahaaimamatult oli üritus sattunud eravaldustesse. See tingis kiire lahkumise ja mitmeid hilisemaid sekeldusi.

Parima ülevaate toimunust saad fotode vahendusel.
http://www.landrover.ee/est/galerii/2001/synnipaev01/synnipaev01.htm
      
          
10. mail 2001 võtsid ELRK juhatuse liikmed Kalev Rannat  ja Kristjan Vaarmann osa maastikusõiduki klubide  ja ühenduste ümarlauast, kus teiselt poolt osalesid erinevate loodushoiuga tegelevate organisatsioonide esindajad.

Ülevaate üritusest saate fotode abil.
http://www.landrover.ee/est/galerii/2001/ymarlaud/ymarlaud.htm              
          
11. mail 2001 osales ELRK esindaja Kristjan Vaarmann maasturite manifestatsioonil "Lase inimene üle tee". Üritus algas Raekoja platsilt ja liikus läbi linna.Austust avaldati liikluses  hukkunuile ja protestiti hoolimatute liiklejate vastu.

Üritusest annab hea ülevaate ka pildigalerii
http://www.landrover.ee/est/galerii/2001/anna-teed01/anna-teed.htm               

7-8. juulil 2001 Toimus suvine klubi suurüritus "Suveretk 2001".
Seekordne üritus keskendus Virumaale  ja Sonda-Mustvee kitsarööpmelisele raudteetammile.
Esimsel päeval kogunses Viitnale starti vaid 3 Land Rover’it, mis oli oodatust oluliselt vähem. Sellise väikese seltskonnaga mindigi avastama Eestimaa erinevaid paiku. Viitnalt viis meid juba talvesõidust tuttaval trassil Joavaeskile. Edasi kulges tee Võsu ja Pedassaare kaudu Vergi poole. Külastati mitmeid endisi N-Liidu piirivalve objekte ning looduslike vaatamisväärsusi. Vainupea kaudu jõuti Vihula mõisa. Viimasega tutvumise järel suunduti päeva olulisemasse peatuskohta – Rutja Lennuväljale. Seal olid plaanitud mitmed osavus ja täpsussõidud. Kahjuks juba suhteliselt alguses juhtus õnnetus, kus liigselt kiirustav 88" S-III paiskus betoonplaatidest stardirajal külili. Kuigi kõigi ehmatus oli algul suur, polnud juht eriti viga saanud. Sama ei saanud kahjuks aga auto kohta öelda. Kiiresti tõmmati auto taas ratastele ja peale vigastuste ülevaatamist suutis see auto siiski iseseisvalt sõitu jätkata. Paraku pidime selle juhtumi tagajärjel tegema korrektuure oma sõidu marsruudis ja sõitma läbi Kunda Viru-Nigulaasse ajaloolise tuletõrje Land -Rover’iga tutvuma. Ööbisime Kunda lammasmäe puhkemajas.

Teise Päeva trassile jäid veel Toolse Linnus, Letipea sadam ja teised kaunid kohad Põhjarannikul.
Seejärel võeti suund Sondale, et jõuda omaaegsele kitsarööpmelisele raudteetammile. Siin pälvisid meie tähelepanu endised raudteesillad. Suurepärase elamuse jättis Tudu raudteejaama kohvik oma üliheade toitudega. Avinurmes avanes meil võimalus sõita veduriga vastavatud raudteesillal. Vaatamist vääris ka ainsana säilinud Pilsi jaamahoone. Õnnelikult jõuti reisisihtpunkti Mustvees.

Üritusest annab hea ülevaate ka pildigalerii
http://www.landrover.ee/est/galerii/2001/suveretk01/suveretk01.htm    
           
16. juulil 2001 oli meil fantastiline võimalus kohtuda Saksa Land Rover’i Klubi "Deucher Rover Club" liikmetega. Läbi Kesk-Euroopa Baltikmaadesse ette võetud reisis osales kolm spetsiaalselt reisimiseks kohandatud Land Rover’it.

Meil õnnestus nende toredate inimestega kohtuda Tallinnas Teletorni juures kämpingus.

Vaat muljeid ka piltidelt!
http://www.landrover.ee/est/galerii/2001/sakslased/sakslased.htm         

10.novembril 2001 toimus järjekordne üritus "Sügispäev Land Rover’iga". Seekordse ürituse nimeks valiti toimumiskohast lähtuvalt "SÜGISPÄEV LAND ROVER’IGA MATSALUS". Külmal ja lumisel sügispäeval kogunes Tallinnas Laagri Shelli tanklas 4 Land Rover’it ja üks UAZ. Retke algpunktiks määratud Lihula tanklas ootas meid veel kolm Land Rover’it ja mitu muud maasturit. Kohalike giidide juhendamisel liiguti Volvo Laplanderi jälgedes mööda põnevaid lähiümbruse vaatamisväärsusi, metsaradu ja raudteetamme.

Täpsemalt uuri piltidelt!
http://www.landrover.ee/est/galerii/2001/sygis01/sygis01.htm